VVD kiest voor continuïteit op de lijst

Op 6 november hebben de leden van de Eindhovense VVD de kandidatenlijst vastgesteld voor de komende raadsperiode. Met deze lijst kiest de Eindhovense VVD voor continuïteit en specifieke kennis voor de eerste twaalf plaatsen met een nadrukkelijk zichtbare top 3.

Wethouder Monique List - De Roos werd al eerder tot lijsttrekker gekozen. Nummer 2 op de lijst vol met liberalen is wethouder Joost Helms die daarvoor al vier jaar raadslid was. Hij wordt gevolgd door de huidige vicefractievoorzitter en ondernemer Ferry van den Broek.

Hans Rozendaal, die al sinds 2002 een vaste factor voor de Eindhovense VVD is en sinds 2012 de fractie leidt, staat op plek 4. De specialist binnen het sociaal domein en decentralisaties, Marcel Punte, staat op de vijfde plek. Marcel Oosterveer, de financiële expert van de Eindhovense VVD, staat op plek 6.

Ceciel van Stratum (56) is de eerste nieuwkomer op de lijst met plek 7. Ceciel is communicatieadviseur en zet zich als vrijwilliger in voor onder meer het Ton Smitshuis. Ze wordt gevolgd door beroepsmilitair en raadslid Joost de Jong op plek 8. Op de negende plek staat Tom Meylink (48), die sinds juni 2013 commissielid is. Tom is in het dagelijkse leven exportmanager bij Vogels Products en was eerder werkzaam als makelaar.

Huidig raadslid en deskundige op het gebied van ruimtelijke projecten Etienne Thewissen staat op plek 10 en wordt gevolgd door nieuwkomer Saskia Wempe (43). Saskia is in het dagelijks leven marketeer met een brede management ervaring. Op plek 12 staat mobiliteits- en duurzaamheidswoordvoerder Jillis Legrom.

Hanny Jacobs - Van Nisselrooij houdt er na drie periodes helaas mee op en staat als lijstduwer op de kandidatenlijst. De Eindhovense VVD is Hanny dankbaar voor de vele jaren die ze zich heeft ingezet voor een liberaal Eindhoven.

Lijsttrekker Monique List is zeer tevreden over de lijst. 'We kiezen voor specifieke kennis, ervaring en betrokkenheid bij de stad. Met deze lijst gaan we vol enthousiasme en met gemotiveerde kandidaten de campagne in!'