Eindhovense ondernemers aan het woord

Debbie Mels, een gedreven woningmarktconsultant uit Eindhoven, deelt met enthousiasme haar ondernemersreis. Na 12 jaar ervaring in loondienst besloot ze in 2006 de sprong naar zelfstandig ondernemerschap te wagen. Gedreven door de behoefte aan erkenning en de vrijheid om haar ideale klantenkring op te bouwen, ontwikkelde ze een uniek aanbod, vooral gericht op expats. Dit segment heeft specifieke behoeften en verlangt om met culturele verschillen om te gaan, iets waar Debbie een sterke focus op legt.

 

Ondernemen in een dynamische markt

Eindhoven, met zijn diversiteit en de groei door bedrijven zoals ASML, biedt een vruchtbare bodem voor haar onderneming. Debbie benadrukt dat de uitdagingen van de woningbouw en mobiliteit een serieuzere aanpak van de gemeente vereisen. Ze merkt dat de samenwerking met de overheid vaak stroperig is en dat het huidige woningbeleid nagenoeg onhaalbaar is voor haar klanten.

 

Flexibiliteit en positieve vibe

Een belangrijk kenmerk van Debbie is haar flexibiliteit en positieve instelling. Ze gelooft dat elke ondernemer moet inspelen op de markt en zijn of haar team moet kunnen aansteken met dezelfde passie en visie. Dit maakt haar tot een goede ondernemer. Een van haar grootste uitdagingen is het begrijpen en aantrekken van jongere werknemers, wiens verwachtingen van werk variëren.

 

De belangrijkste beloning

Met het oog op de toekomst ziet Debbie kansen voor meer digitalisering binnen haar vakgebied, hoewel ze het belang van persoonlijk contact blijft benadrukken. De grootste beloning voor haar is het moment waarop klanten, na vijf jaar nog steeds blij zijn met hun nieuwe woning. Het gevoel dat ze hen heeft geholpen om thuis te komen, geeft haar voldoening.

 

Er groeit niets binnen je comfortzone

Haar motto "Er groeit niets binnen je comfortzone" weerspiegelt haar ondernemende geest. Ze spoort potentiële ondernemers aan om risico's te nemen, zelfs als dat soms leidt tot verkeerde keuzes. Door haar eigen succesformule, die zich richt op innovatieve

benaderingen en persoonlijk contact, is ze in staat om aan de groeiende vraag te voldoen.

 

Inspiratie voor vrouwen

Debbie is vooral trots op het feit dat haar ondernemerschap andere jonge vrouwen heeft geïnspireerd. Met haar motto en haar aanpak toont ze aan dat het mogelijk is om succesvol te zijn in een mannenwereld. Haar geloof in de kracht van sociale verbinding en haar toewijding aan het creëren van een positieve impact op de samenleving maken haar verhaal bijzonder.

 

Tot slot hoopt Debbie dat de gemeente Eindhoven daadkrachtiger te werk gaat. Ze pleit voor meer samenwerking en durf, vooral als het gaat om het ondersteunen van vrouwelijke ondernemers in de vastgoedsector. Met een frisse blik op de toekomst en 

een sterke visie gaat ze door met haar missie: een blijvende impact maken in de wereld van het ondernemerschap en de woningmarkt.