Eindhovense ondernemers aan het woord

Ilse Wouters is theatermaker, presentatie coach, trainer en sinds acht jaar eigenaar van de Ilse Wouters Academy. Naast acteerlessen, geeft Ilse ruim 25 jaar trainingen en masterclasses op het gebied van krachtig spreken. Haar keuze voor het ondernemerschap komt voort uit haar behoefte aan autonomie, iets wat ze heeft meegekregen uit haar ondernemersfamilie. Ilse combineert hard werken en een hoge energie met een zachte blik op de wereld. Ze staat bekend om haar daadkracht: linksom of rechtsom, ze zorgt ervoor dat dingen gedaan worden. 

Burst Your Bubble 

In Eindhoven is het ondernemersklimaat levendig, vooral op het gebied van samenwerking. Deze samenwerking wordt steeds zichtbaarder, mede door de opkomst van internationale inwoners. Een belangrijk project van Ilse ism Ineke Hurkmans is "Burst Your Bubble," waarin mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en wat meer uit je eigen bubbel te komen. Dit project legt de nadruk op sociale verbindingen en bruggen bouwen tussen locals en internationals. Ze werkt hiervoor samen met verschillende organisaties in de stad en grote bedrijven zoals ASML. Ze vindt het belangrijk om deze manier meer connectie te maken, zodat we hier met zijn allen fijn kunnen leven.  

Geef duidelijkheid 

Een grote uitdaging voor ondernemers in sectie C van Eindhoven, waar ook de Ilse Wouters Academy gevestigd is, is de onzekerheid rondom de locaties. Ondernemers willen duidelijkheid over hun toekomst, of ze nu twee of vijf jaar op dezelfde plek kunnen blijven. Ilse roept op om duidelijke plannen te maken voor ondernemers, zodat zij weten waar ze aan toe zijn. 

Ondernemen vanuit het hart 

Wat Ilse een goede ondernemer maakt, is haar vermogen om te doen wat ze wil vanuit haar hart en gevoel.  Ze is bedreven in het bedenken van concepten en deze intuïtief om te zetten in actie. Haar advies is om kunst veel meer in te zetten om het menselijk welzijn te bevorderen. Kunst verbindt en raakt emoties. Theater of kunst hoef je niet altijd te begrijpen, als je maar iets voelt. De huidige uitdagingen omvatten onzekerheid over de locatie en de grillige tijden waarin we leven. Veel mensen wiebelen, dus Ilse richt zich veel op coaching en teamtrainingen. Elkaar blijven helpen.  

Focus op inclusie en diversiteit 

Ilse heeft geen specifieke vijfjarenplannen. Haar doel is om met plezier te blijven werken en ze kijkt niet veel verder dan zes maanden vooruit, omdat je toch geen volledige controle hebt over de toekomst. Ze benadrukt het belang van focus op inclusie en diversiteit in de wereld waarin we leven, en op positieve beeldvorming van de stad Eindhoven. Ze moedigt aan om het nachtleven levendiger te maken en jongeren meer ruimte te geven, bijvoorbeeld door meer festivals en activiteiten te organiseren. Ruimte voor ontmoeting en experiment! Haar succesformule is leven vanuit je hart, veerkracht, aandacht voor de medemens, oog voor detail, kwaliteit en klantgerichtheid. Ilse is trots op de reis die ze heeft gemaakt en de positie van haar Academy als ontmoetingsplek voor veel mensen in Eindhoven. Haar dankbaarheid voor deze prestatie is groot. 

 Een favoriete uitspraak van Ilse is "Get fired up," waarin vuur centraal staat en ze mensen aanmoedigt om in actie te komen. Wat is jouw bijdrage aan de wereldAre you alive in your life? Find your voice and rise. Een andere geliefde spreuk is "Are you the fire or just the flame," waarmee ze duidelijk maakt dat zijzelf het vuur is, iets dat ook in haar werk overduidelijk te zien is!