Brainport Eindhoven

In 2011 werd Brainport Eindhoven uitgeroepen tot de slimste regio ter wereld. Waar men Nederland op dat moment niet veel verder kwam dan ‘Eindhoven de gekste’ was dit een belangrijk startsein voor wat we nu kennen als de belangrijkste economie van Nederland en van Europa.

In april 2024 werd bekend dat de Nederlandse overheid, onder de naam ‘Operatie Beethoven’ miljarden investeert in het vestigingsklimaat van Brainport Eindhoven en specifiek met het doel om ASML voor Nederland te behouden. De Brainportregio is veel meer is dan enkel ASML. In deze regio worden innovaties bedacht en technologie ontwikkelt die oplossingen bieden voor alle grote vraagstukken in Nederland en Europa. Met ASML als vlaggenschip zorgen bedrijven zoals NXP, VDL, ProDrive en vele honderden anderen elke dag voor oplossingen voor de toekomst.

In Europa wordt al langer gezien wat voor bijzonders en belangrijks er in Brainport Eindhoven gebeurt. Met de VVD in Europa voorop wordt steevast aandacht gevraagd voor het behoud en versterking van Brainport Eindhoven. De innovaties en technologie die hier wordt ontwikkeld zijn belangrijk voor grote uitdagingen op het gebied van de energietransitie, verbetering van de zorg en mobiliteit van de toekomst.

Deze innovaties en technologie zorgen voor een nieuwe en schone economie. Het beschermen is belangrijk voor de concurrentiepositie van Europa op wereldschaal. Om aandacht te blijven vragen voor het belang van economische groei, talentontwikkeling en het verminderen van de afhankelijkheid blijft een grote VVD nodig!