Eindhovense ondernemers aan het woord

De leukste kleermaker ‘Hasan Jas’ an zit in ‘De Bergen’, de hipste wijk van Eindhoven, zo staat vermeld op hun website. Vandaag in gesprek met Sami Kutlu, de zoon van eigenaar Levent. Al meer dan 27 jaar een begrip voor alle kledingreparaties en daarnaast ook een stomerij service. Een echt familiebedrijf met oorspronkelijke roots uit Denizli in Turkije. In 2015 hebben ze de zaak overgenomen en Sami runt het samen met zijn vader. Ook hebben ze een zaak in Vught. Onze vraag, wat maakt ondernemen aantrekkelijk, was niet moeilijk te beantwoorden.

Drijfveren

De vrijheid, niet onder een baas werken en sociaal werkgeverschap dat zijn onze drijfveren en daar doen we het voor. Er werken niet alleen turkse mederwerkers bij Hasan Jas’an, maar ook andere mensen uit Syrië en Afghanistan. Zo lang je maar goed met de handen kunt werken en affiniteit hebt met het vak kun je aan de slag. Ook hier valt het niet mee om aan goed personeel te komen, een grote uitdaging. Mooi dat we vanuit onze expertise als raadslid nog tips konden geven over bijvoorbeeld ‘Huis naar Werk’ op het Stadhuisplein 10. De mogelijkheden om als werkgever in contact te komen met arbeidsmarktexperts van de gemeente om samen te zoeken naar geschikt personeel.

Kernwaarden

Hasan Jas’an heeft veel contact met andere kledingzaken in de stad, 4 dagen per week halen ze kleding op en wordt het netjes terug bezorgd als het vermaakt is. Service, letten op detail en goed zijn voor het personeel zijn de kernwaarden van het bedrijf. Alleen daarom al hebben ze een groot vast klantenbestand. Een klant tevreden stellen is niet altijd even gemakkelijk, maar elke dag doen ze hun uiterste best. Corona is ze niet in de koude kleren gaan zitten , het was een moeilijke tijd en nog steeds zitten ze qua omzet nog niet op hetzelfde niveau als vóór de coronatijd. Méér reclame maken en een goed werkende website zijn wel belangrijke randvoorwaarden. Over 5 jaar hoopt Sami meerdere filialen te hebben, uitbreiden is wel zijn droom, misschien nog zelfs wel in een andere sector.

Het meest trots is wel dat hij eigen ondernemer is geworden, op jonge leeftijd én dat zijn vader hem deze kans heeft geboden.

De slogan van de zaak komt van zijn vader Levent en daar sluit Sami zich volledig bij aan: ‘Alles wat onder een naaimachine past, maken wij’.

En zo sluiten wij het gesprek af met een echte ‘usta’ , in het turks betekent dit vakman.

Wij wensen hem en zijn familie veel succes!