Eindhovense ondernemers aan het woord


Geronimo

Deze keer gingen wij in gesprek met Joost en Angelique van restaurant Geronimo gelegen aan de Dommelstraat. Zowel zakelijk als privé zijn zij al vele jaren een koppel.Ondernemen zit hen in het bloed. 7 Jaar geleden begonnen ze met een cateringbedrijf en alweer 5 jaar geleden openden ze de deuren van hun Geronimo. De naam klinkt misschien Italiaans, maar dat is het toch echt niet! Geronimo heeft een internationale keuken waar iedere dag vers wordt gekookt met kwaliteit en verse producten. Vanuit het restaurant kijk je zo in de open keuken.


Eindhoven voelt als thuis

Joost en Angelique voelen zich thuis in Eindhoven. Ze vinden het een groeiende en innovatieve stad en vooral de diversiteit aan gasten vinden ze erg leuk. Ze ontvangen graag zakelijke klanten voor lunch of diner maar ook veel vaste klanten en zelfs mensen uit het buitenland. Afgelopen jaar ontvingen ze zelfs een kerstkaartje van iemand uit California die bij hun had gegeten. “Dat maakt het extra leuk en persoonlijk”.

Meer reuring in Dommeldistrict

De samenwerking met de gemeente wordt als zeer prettig ervaren. “Vooral op het gebied van verduurzaming denkt de gemeente goed mee en weten ze altijd wel een potje te vinden om ons daarin te ondersteunen”. Ze vinden het wel jammer dat het Dommeldistrict een beetje een ondergeschoven kindje is. Het ligt in het centrum maar wordt in veel plannen niet meegenomen. “Dat is jammer!” “Er mag wel wat meer reuring komen in deze straat”.

Geloof in je eigen concept


Als we vragen aan Joost en Angelique waar ze het meest trots op zijn dan is dat toch wel dat ze in de corona periode het hoofd boven water hebben kunnen houden. Toch blijven door ontwikkelen in deze lastige periode. Ondernemen is hard werken. Geronimo is 7 dagen per week open en vorig jaar heeft Joost maar 2 dagen vrij gehad en Angelique 5. “Het is ons kindje en onze passie en als we zien dat mensen tevreden de deur uitgaan, daar doen we het voor”. De grootse uitdagingen voor de komende jaren zijn toch wel mogelijkheid tot groei en verder investeren en goed personeel vinden. Maar dat gaan Joost en Angelique niet uit de weg! Ze hopen over 5 jaar een tweede vestiging te kunnen openen in een andere stad, uitbreiden met take-away en private dining. Plannen genoeg voor dit hardwerkende koppel! Hun succesfactor? Dat is toch wel onderscheidend blijven, geloven in je eigen concept en daar niet vanaf wijken.

Op de vraag wat is jullie slogan voor ondernemend Eindhoven zeggen zij: “Love is Geronimo, it give you wings”. en “Eat well, sin a little”.