De Eindhovense VVD heeft zich hard gemaakt voor de inzet van bodycams!

De VVD Eindhoven is een groot voorstander van het gebruiken van moderne technologie voor het vergroten van de veiligheid. Daarnaast willen wij onze BOA’s van de juiste middelen voorzien.

 

Wij zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat, na een succesvolle pilot, alle handhavers worden uitgerust met een bodycam. Met deze kleine draagbare camera’s kunnen handhavers, als ze met geweld worden geconfronteerd, opnames maken.

 

Uit de pilot is gebleken dat overtreders daardoor beter kunnen worden aangepakt. En dat wanneer de camera’s aanstaan er minder agressie ontstaat. De bodycam maakt daarmee het werk van de boa’s veiliger en leidt tot minder geweld in de stad. 

Een mooi resultaat! 

De bodycam is hiermee een waardevolle toevoeging om de stad veiliger te houden. Bovendien gebonden aan strenge regels om de privacy van handhavers en omstanders te beschermen.

 

De opnames kunnen door het Openbaar Ministerie worden gebruikt om daders te vervolgen wanneer er toch geweld wordt gebruikt. Uiteraard staat privacy centraal, de beelden mogen alleen door het Openbaar Ministerie worden opgevraagd en gebruikt.

 

De Eindhovense VVD heeft zich hard gemaakt voor de inzet van bodycams en is blij dat het College doorpakt na een lange discussie over het aantal incidenten in de stad dat steeds verder is opgelopen. 

 

Weer een concrete stap naar veilig werken voor hulpverleners en een veiliger Eindhoven.