Nieuwe energie voor Oud Woensel

De Kruisstraat in Oud Woensel is de afgelopen jaren vaak negatief in het nieuws geweest.

© Steven Lek, CC BY-SA 4.0 ...

Er is veel te doen over Oud Woensel, de wijk rond de Kruisstraat is de afgelopen jaren vaak negatief in het nieuws geweest. Er speelden en spelen een aantal problemen die elkaar verergeren en de wijk leek te verslechteren in plaats van verbeteren. De problemen lopen van ergernis over afval dat bij ondergrondse containers wordt neergegooid, tot overlast en onveiligheid vanuit personen met ernstige problemen die bij hulpverlenende organisaties in de buurt komen. Ook zijn er verkeersproblemen en leek de georganiseerde criminaliteit meer aanwezig op de kruisstraat. Deze problemen zijn afgelopen jaren gegroeid en volgens de VVD, de gemeenteraad en het college kon dit niet langer zo door gaan.

De wethouders en burgemeester hebben er echt werk gemaakt om de problemen aan te pakken. Van inzet op afvaloverlast, aanpak van witwassen, de patsers die door de straat scheuren en overlast vanuit personen die steun vanuit hulpverlening ontvangen. We reageren op de problemen maar zetten vooral ook in op preventie, de geldproblemen, de zorgvraag, de problemen achter de voordeur. Deze problemen zijn een zaak van lange adem en hier is het geld en de mensen voor vrij gemaakt. Een mooi voorbeeld is de Wijkrechtbank, hier kijken we samen met mensen van justitie naar de oorzaken van de problemen en zoeken hier een oplossing voor.

Maar alleen kijken naar de problemen is niet genoeg, de VVD is een partij met blik op een betere toekomst. Daarom is met de wijk het “Toekomst beeld Oud Woensel” gemaakt. Om niet alleen te kijken naar wat mis is maar ook werk te maken van de kansen die wijk heeft. De mensen in Oud Woensel 'maken' immers zelf hun eigen buurt, de gemeente helpt hierbij. Zo wordt gekeken of het verkeer anders gestuurd kan worden en veiliger kan worden waarbij winkels toch goed bereikbaar blijven. Oud Woensel moet een fijne wijk zijn om te wonen en de Kruisstraat moet een leuke winkelstraat zijn die een mooie aanvulling biedt op onze stad. Wij, als Eindhovense VVD, blijven ons hiervoor inzetten!

Zie ook het artikel van het ED hierover:
https://www.ed.nl/eindhoven/rigoureuze-aanpak-kruisstraat-in-eindhoven-stelt-geduld-op-de-proef-dit-project-gaat-ons-10-of-15-jaar-bezighouden~a42db53b/