De Vestdijk blijft definitief open!

Vestdijk splitsing - verkeer rechtdoor blijft mogelijk

De Vestdijk is een prettige omgeving vol groen en levendigheid en daar zijn we als Eindhovense VVD trots op. En wij zijn blij dat dit zo kan blijven!

In 2019 heeft de VVD samen met haar coalitiepartners afgesproken dat de knip in de Vestdijk terugkomt als er niet voldaan wordt aan de eisen in de luchtkwaliteit. Uit onderzoek blijkt dat de Vestdijk wel voldoet aan de gestelde eisen. Dat betekent dat de knip niet terugkomt en dat de automobilist gewoon rechtdoor kan rijden over de Vestdijk tot aan het station en de Fellenoord. Een belangrijk verkiezingsthema en een belofte van de VVD is hiermee ingewilligd.

Met het definitieve afscheid van de knip kan de Vestdijk verder ontwikkeld worden. Het is nu al een mooie stadsboulevard en het wordt alleen nog maar mooier! Een aantal plannen zijn al bekend (de herontwikkeling van het VDMA terrein) maar andere plannen dienen nog worden vastgesteld (herontwikkeling van de heuvel). De VVD gaat zich ook de komende jaren inzetten om van de Vestdijk een plek te maken waar het fijn is om te wonen, werken en recreƫren.