Nieuwe visie op de weekmarkten en standplaatsen

EIndhovense weekmarkten en standplaatsen


Een groot deel van de marktbezoekers combineert bezoek aan de markt met een bezoek aan nabijgelegen winkels. En een sterke weekmarkt en standplaatsen geven kansen voor de attractiviteit van een winkelgebied. Tijd dus om in te springen op nieuwe ontwikkelingen en kansen met en voor de markt.

In de nieuwe visie stelt wethouder Monique List voor om te kiezen voor de vier grotere warenmarkten: Dinsdagmarkt 18 Septemberplein Centrum, Gerardusplein in Stratum, Winkelcentrum WoensXL en de Woenselse zaterdag Markt en met de marktkooplieden te komen tot “Beste markt van Nederland”. En de introductie van vernieuwing door ‘flexibele standplaatsen’ en een ‘Markt-Light’ vorm waarbij . 

Ed Winters, VVD Raadslid, is blij met deze nieuwe visie. Tijden veranderen en een veranderende markt vraagt om innovatie en flexibilisering. We luisteren naar onze inwoners en helpen bij het invullen van de behoeften en ambities. Uiteindelijk gaat het om het creëren van kansen en deze te faciliteren. Zo maken we samen de wijken en dus Eindhoven weer een beetje beter. 

Het voorstel is unaniem aangenomen in de raadsvergadering van 22 september. Nieuwe kansen voor de marktkooplieden, voor winkeliers en voor de Eindhovenaar. Lees hier over de visie Bijlage_1_-_Ambulante_handel_in_Eindhoven.pdf (parlaeus.nl)