Hoge VVD-onderscheiding Marcel Oosterveer

Op 148e landelijk VVD-congres op 24 november heeft Marcel Oosterveer een hoge VVD-onderscheiding mogen ontvangen uit handen van VVD-partijvoorzitter Christianne van der Wal. De persoonlijke felicitaties van Mark Rutte gaf dit moment voor Marcel nog een extra waardering.

De hoge VVD-onderscheiding “D.U. Stikker plaquette” is Marcel toegekend voor zijn inzet in de afgelopen 33 jaar!

Marcel’s politieke loopbaan begon in de gemeente Waalre, waarna hij bestuurlijk actief werd voor de Kamercentrale Tilburg maar ook in de landelijke partijcommissie Milieu en duurzaamheid actief is geweest.

Daarnaast actief in de Landelijk partijcommissie Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking, VVD-Statenlid  Provincie Noord-Brabant en VVD-raadslid in de gemeente Eindhoven waarbij hij naast zijn raadslidmaatschap ook voorzitter is geweest van de voorzitter van de accountantscommissie, voorzitter commissies ruimte en vastgoed, lid van de raadswerkgroep Duisenberg.


Als raadslid in de gemeenteraad had Marcel de woordvoerderschappen woordvoerderschapen Dienstverlening, Bedrijfsvoering, P&O, Inkoop- en aanbestedingsbeleid, Regionale samenwerking, Financiën, Meerjarig Investeringsprogramma onder zich had.


Verder is Marcel Vicefractievoorzitter VVD Eindhoven geweest en lijsttrekker van de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Op dit moment is Marcel Oosterveer Wethouder gemeente in Eindhoven met de portefeuilles Financiën, P&O en bedrijfsvoering, Cultureel Vastgoed, Dienstverlening, Arhi-procedure Nuenen, Toezicht, Bezwaar en Beroep, Omgevingswet.

Op dinsdag 29 mei 2018 is Marcel Oosterveer ook al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau  vanwege zijn politieke en maatschappelijke bijdrage.

De Koninklijke onderscheiding is hem opgespeld door VVD-Burgemeester John Jorritsma tijdens zijn installatie als Wethouder van de stad Eindhoven.

Namens het VVD-hoofdbestuur en het netwerkbestuur VVD-Brainport Regio bedanken wij Marcel’s voor zijn inzet voor onze partij.

Jan Rolfes

VVD Brainport Regio

Voorzitter