Visie Emmasingelkwadrant

De stad en de raad hebben de nieuwe visie voor de ontwikkeling van het Emmasingelkwartier te zien gekregen. Het belooft een mooi stukje Eindhoven te worden. Een mooi nieuw park in het centrum, dus veel groen en de Gender (het riviertje) weer boven de grond. Uiteraard zijn er zorgen, want vanuit een visie kun je veel willen maar je moet het nog wel regelen. Zo is er veel geschreven over duurzaamheid, maar een groot deel van de gebouwen staat al. In het verleden hebben we toch meer praatjes dan actie gezien.
Ook lijken we erg veel kleine appartementen te gaan bouwen (tussen de 30 en 60m2). Deze woningen moeten er ook zijn, maar het zijn er nu erg veel. Hierdoor krijg je mogelijk niet die fijne gemixte wijk die we vanuit de visie willen. Ook wil het college mogelijk de Vonderweg gaan aanpassen. Als VVD zien we dat de bereikbaarheid van Eindhoven verder bedreigd wordt. We zijn niet per definitie tegen, maar we willen wel dat er eerst grondig onderzoek gedaan wordt en flankerende maatregelen worden uitgevoerd. Uiteindelijk moet de bereikbaarheid gegarandeerd worden.
Wij als VVD zien de visie graag waarheid worden, maar wel op een manier waarop de nieuwe wijk ook in balans, groen en bereikbaar is.