VVD Lokaal Netwerk Brainport Regio zoekt talenten

Rondom de gemeenteraadsverkiezingen is het een heel gezoek naar talenten die VVD-gemeenteraadslid willen worden en/of de VVD-fracties willen ondersteunen. Daarvoor zijn we op zoek naar talenten binnen ons Lokaal VVD Brainport Regio netwerk.
 
Er is een programma gestart waar men niet alleen als aanstormend talent aan mee kan doen, maar ook als belangstellende.  Er worden op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen toe cursussen gegeven in samenwerking met de Haya van Someren stichting, het officiĆ«le opleidingsinstituut van de VVD.  Daarnaast worden er avonden georganiseerd samen met de fracties uit Son en Breugel, Eindhoven en Waalre. En uiteindelijk gaan de talenten mee op werkbezoeken met de fracties.
U zult denken waarom een talentenprogramma, is dit wel nodig?
 
De VVD staat voor de kwaliteit van haar  gemeenteraadsleden.  Het programma is bedacht om mensen te binden en actief te maken voor de VVD. Vaak hebben talenten wel de interesse om in de politiek te gaan, maar hebben ze weinig of geen ervaring. Politiek bedrijven is heel wat anders dan een mening ergens over hebben. Daar komen een aantal vaardigheden bij kijken die geleerd of uitgediept worden in dit programma.
 
Een aantal talenten is al begonnen aan het programma en hebben o.a. de cursus presenteren gevolgd. Ook hebben enkele Eindhovense fractieleden verteld wat zij doen en wat de valkuilen zijn in de politieke arena. Erg interessante  en leuke avonden waar veel vragen gesteld werden. Zo hebben de trainees al een behoorlijke indruk wat men te wachten staat binnen een fractie. Een aantal mensen heeft fractievergaderingen bijgewoond met aansluitend de raadsvergaderingen, zodat duidelijk wordt hoe zaken die vooraf zijn besproken worden gebruikt in de raadsvergaderingen. Al met al is er behoorlijk werk verzet door de talenten. Wij zijn uiteraard op zoek naar nog meer talenten.
 
Als u zich wilt aansluiten of kent u iemand die dit wil, dan kan hij of zij zich melden bij Joost Hanssen, secretaris van VVD Lokaal Netwerk Brainport Regio (email:
j.hanssen@vvdeindhoven.nl) of gewoon even bellen op 06 126 01 621