Kadernota 2016: ambities, ideeën, géén uitwerking

Fractievoorzitter Hans Rozendaal was duidelijk over de Kadernota richting de coalitie en het college: "Leuk allemaal die ideeën en ambities, maar wanneer gaan we wat doen?" Met zijn inbreng over banen, sport en bereikbaarheid probeert hij het college weer op het goede spoor te krijgen.

Kadernota van het college weinig zeggend
"Begroten kun je alleen maar doen als er concrete voorstellen liggen die je ook wilt uitvoeren. En dat is nu net waar de schoen wringt. De kadernota staat vol van ambities en ideeën zonder dat daar enige uitwerking aan wordt gegeven." stelt Hans Rozendaal in zijn inbreng.

De VVD mist voor de vijfde stad van Nederland concrete dingen - en nu het college al twee jaar aan het stuur zit - is het nu tijd om eens gas te geven. Rozendaal stelt dat het college continu vindt dat dingen innovatief en smart moet zijn. Hij is het daar mee eens, maar hoe Eindhoven dat gaat doen, dát ontbreekt in de nota.

VVD stelt drie hoofdonderwerpen voor: banen, bereikbaarheid en breedtesport
Rozendaal stelt dat de VVD het college best op weg wilt helpen. Op drie punten: bereikbaarheid, sport, en vooral werk. 

Voor bereikbaarheid constateert dat het onterecht afschieten van de Ruit wel opgevangen moet worden. Meer asfalt lijkt een stap te ver, maar de motie over het mogelijk maken van de 'laatste bus na de laatste trein' wordt elke keer niet uitgevoerd en de VVD dient hem dus opnieuw in.

Voor banen wil Rozendaal méér inzet van het college voor de 50-plussers die blijkbaar achterblijven in de arbeidsmarkt. Om dat te bereiken wil de VVD ook dat het college het bedrijfsleven - met name het MKB - aanspoort om zich extra in te zetten.

Wat betreft sport: de VVD wil innovatie ook in de breedtesport laten toepassen, en stelt daarvoor voor om de middelen voor de topsport, ook in te zetten voor de breedtesport.

Taskforce Brabant-Zeeland krijgt geld van Eindhoven
Rozendaal dankt burgemeester Van Gijzel voor zijn mateloze inzet voor de taskforce Brabant-Zeeland. De taskforce heeft extra middelen nodig voor veiligheid en de VVD dient daarom een motie in om deze middelen beschikbaar te maken.