VVD bundelt bestuurskracht in lokaal netwerk Brainport Regio: Eindhoven, Waalre, en Son en Breugel vormen één netwerk

De lokale VVD-afdelingen van de gemeenten Son en Breugel, Waalre en Eindhoven gaan bestuurlijk samenwerken onder een nieuwe naam: VVD Lokaal Netwerk Brainport Regio. Dit is door de leden in de genoemde gemeenten bekrachtigd tijdens de oprichtingsvergadering van 20 juli 2016 in Eindhoven.

In de nieuwe partijorganisatie van de landelijke VVD is een belangrijke rol weggelegd voor “lokale netwerken” die liberalen verbinden en hen in staat stellen om hun talenten in te zetten voor een liberaler Nederland.

Volgens Jan Rolfes, de kersverse voorzitter van het VVD Lokaal Netwerk Brainport Regio: “Het nieuwe netwerk stelt zich open voor iedereen die liberaal denkt en zich liberaal voelt. Vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid van mensen: dat is waar de VVD voor staat.”

Door actief aanwezig te zijn in de drie gemeenten wil de partij mensen mobiliseren om onder andere te gaan stemmen tijdens verkiezingen. Met de nieuwe opzet wil Rolfes graag ook jongeren enthousiasmeren in de politiek, samen met de jongerenorganisatie JOVD Eindhoven. De VVD gaat zich ook toeleggen op opleidingen, trainingen in o.a. liberalisme en gerichte gezamenlijke campagnes. Voor de politieke partij is het belangrijk dat het netwerk steeds groeit en dat zij steeds verder aanpast aan de hedendaagse manier van samenwerken.

Rolfes: “Iedereen is welkom, onze deur staat open.”

Het VVD Lokaal Netwerk Brainport Regio heeft ook een nieuw bestuur om de bundeling van krachten in goede banen te leiden. Naast de Eindhovenaar Rolfes, die het bestuur leidt, bestaat het bestuur uit Jan-Jaap Jacobsma (Waalre) en Fred van het Nederend (Son en Breugel) als vicevoorzitters, secretaris Joost Hanssen, penningmeester Jan Swart, bestuurslid communicatie Martie Verhoeven, talent manager Margot Oldenkotte (allen uit Eindhoven), vicesecretaris Marieke Teunissen (Waalre), en algemeen bestuursleden Julia Geers en Olivier van de Vossenberg (beiden uit Son en Breugel).