Aantrekkelijkheid binnenstad: college, neem actie!

Een onderzoek naar de aantrekkelijkheid van binnensteden van grote steden doet de voorhoofden van Saskia Wempe en Monique List fronsen: Eindhoven komt op de 28e plek. Er zijn veel initiatieven vanuit de VVD gekomen om een betere binnenstad te faciliteren; nu moet het college echt aan de slag!

© Eindhovens Dagblad

Uitkomsten van het onderzoek opvolgen
Voor de VVD is het van belang dat dit onderzoek goed bestudeerd wordt om daar lering van uit te trekken. Deelonderwerpen daarin zijn bereikbaarheid, winkelaanbod, sfeer en beleving, en horeca en cultuur; List constateert dat bij elk onderwerp Eindhoven niet in de top-10 voor komt.

V&D-pand: wat gaat daar mee gebeuren?
Vanwege het faillissement van het warenhuisconcern is er op een prominente plek heel wat vierkante meters leegstand in de binnenstad bijgekomen. List en Wempe zien dan graag voortgang om structureel, of desnoods tijdelijk, een bestemming te vinden voor deze leegstand om dat deel van de binnenstad te revitaliseren.

Freezones, binnenstadsvisie en winkeltijden
Wempe: "De VVD heeft heel wat opties meegegeven aan het college om onze binnenstad aantrekkelijker maken. Een regelvrije zone (freezones) had wat ons betreft in de Smalle Haven al gestart kunnen worden." "Maar ook een liberalisering van de winkeltijden en het opstellen van een goede binnenstadsvisie kan de ondernemers in de binnenstad zeker helpen," besluit List.

De raadsvragen zijn bij dit bericht gevoegd.