Poortjes op station Eindhoven: hinder voor gebruikers?

De verbouwing van Station Eindhoven is al ver gevorderd; het sluiten van de poortjes komt dichterbij. Omdat de tunnel in het station een belangrijke verbinding is tussen de stadsdelen, vraagt Monique List of de bereikbaarheid wel gegarandeerd blijft.

© Eindhovens Dagblad

2011: station mag geen barrière zijn in stad
In een raadsvoorstel rond het vernieuwde Stationsgebied, die in 2011 is aangenomen, wordt dat gebied als een van de belangrijkste gebieden in de stad genoemd om te ontwikkelen. Daarbij is het voor de VVD gemakkelijk verplaatsen in het gebied van belang en zouden de bedrijven in de stationspassage ook zo toegankelijk als mogelijk moeten zijn.

Afspraken over sluiting poortjes
Daarom zijn er afspraken gemaakt: meer dan 98% van de gebruikers dient een sleutel (ov-chipkaart) te hebben om de poortjes te openen, alleen dán sluiten de poortjes definitief. Monique List: "ik ben benieuwd of deze cijfers ook in lijn liggen met de planning tot sluiting van de poortjes, namelijk in het najaar van 2016."

Communicatie is belangrijk voor List
List vraagt, als de poortjes dan toch dichtgaan, worden de gebruikers van de wijziging geïnformeerd? En zo ja, door wie dan, is dat een gemeentetaak, of gaat NS en Prorail dat doen? Voor de VVD is het zaak dat de gebruikers goed geïnformeerd worden en eventueel andere mogelijkheden uitgelegd worden.

De raadsvragen zijn toegevoegd aan dit artikel.