Handtekeningenactie Geldropseweg goed initiatief; college negeert oproep

In de commissie Economie en Mobiliteit hebben de bewoners van en rond de Geldropseweg een handtekeningenactie gehouden om actie van het college te eisen. Zij willen dat de Geldropseweg binnen drie jaar heringericht wordt. De VVD staat achter de actie; het college legt het echter naast zich neer...

Gemeente heeft verwachtingen gewekt
Volgens mobiliteitswoordvoerder Tom Meylink heeft de gemeente in 2008 al onderkend dat de Geldropseweg "toe is aan een opknapbeurt". Voor de VVD is het onverkropbaar dat er wel miljoenen gespendeerd worden aan het aanpassen van een prima functionerende Vestdijk, maar dat er geen geld gevonden kan worden om de Geldropseweg aan te pakken. Meylink: "De VVD kan niet rijmen dat wij als gemeente iets kapot gaan maken wat heel is, en vervolgens iets wat kapot is laten liggen, omdat er geen geld zou zijn."

College doet niks met grote hoeveelheid handtekeningen
De wethouder zegt dat in de prioriteitsafweging de Geldropseweg het heeft verloren van andere projecten. Daarmee zegt zij indirect dat het initiatief gewaardeerd wordt, maar dat het college geen verdere stappen op korte termijn zal zetten. Voor de initiatiefnemers hoeft niet meteen stante pede de hele weg vervangen te worden, maar het verbeteren van de uitritten bij de supermarkten en het egaliseren van de trottoirs zou al een mooie eerste stap zijn.

Bijgevoegd is de inbreng van Tom Meylink, alsmede de reactie van het college en de initiatiefnemers.