Speciale afspraken Wilhelminaplein leiden tot vragen

Het college meldt aan de raad dat er weer horeca komt op het Wilhelminaplein 10-12. Goed dat er weer leegstaande panden in gebruik worden genomen, maar past dit wel binnen de speciale afspraken voor het Bergengebied?

Eénderde horeca, éénderde detailhandel, éénderde wonen
In het verleden is de afspraak gemaakt met de bewoners en uitbaters in het gebied dat er evenveel horeca als detailhandel als wonen rondom de Bergen komt. Hoewel het goed is om lege panden weer in te vullen, zou dit in strijd kunnen zijn met eerder gevraagd maatwerk in het bestemmingsplan. Joost de Jong, commissielid voor de VVD, stelt daarom vragen met Ferry van den Broek als raadslid aan het college over dit plan. De raad gaat hierover omdat het invulling van het pand een ontheffing nodig heeft op het bestemmingsplan.

Zorgt verloedering voor een buigend college?
In een commissie Ruimte en Vastgoed is eerder gesproken over de eigenaar van het pand. Deze zou de panden laten expres verloederen om zo een bestemmingswijziging bij de gemeente te forceren. Voor de VVD is uit de raadsinformatiebrief te lezen dat dit ook gebeurd lijkt te zijn. Daarom vraagt De Jong dan ook hoe het hele proces gegaan is.

 De vragen zijn aan dit bericht toegevoegd.