"Hek van de dam" bij versoepelen bijstandsregels

In de media hebben Hans Rozendaal (in de Volkskrant) en Monique List (bij NPO Radio 1) zich fel uitgesproken tegen het versoepelen van de bijstandsregelgeving. Aanleiding is de trend dat gemeenteraden, ook Eindhoven, zich te veel ruimte permitteren rondom de tegenprestatie.

Versoepeling pilot in Eindhoven
Door een initiatiefvoorstel van GroenLinks gaat Eindhoven met haar linkse college de regels rondom de bijstand versoepelen. Dat betekent dat een inwoner die bijstand geniet én gezond van lijf en leden is geen tegenprestatie meer hoeft te leveren. De VVD-Tweede Kamer-fractie in Den Haag heeft zich ook al tegen de versoepelingstrend uitgesproken: "Gratis geld bestaat niet."

Hans Rozendaal in de Volkskrant
Fractievoorzitter Rozendaal vindt het ook belachelijk dat deze pilot in Eindhoven gaat plaatsvinden. Je mag van mensen die bijstand ontvangen best een tegenprestatie vragen', meent Rozendaal, "als je om niets geld gaat geven, is het hek van de dam."

http://www.volkskrant.nl/economie/gemeenten-willen-regels-bijstand-versoepelen~a4202797/

Monique List bij NPO Radio 1
Namens de fractie heeft ook raadslid Monique List zich uitgesproken tegen de versoepeling. Je kan via de link hieronder haar naluisteren.

http://www.radio1.nl/item/332438-Stand.nl:-Else-Roetering,-Landelijke-Cliëntenraad-(LCR).html