VVD stemt in met IHP, financiën nog wel zorgelijk

Na de impasse tussen de gemeente en de scholen, lijkt het IHP gered: het college heeft een financiële dekking voor vier jaar gevonden voor het plan van de scholenhuisvesting. Hoewel het eigenlijke plan 20 jaar beslaat, stemt de VVD toch nu in.

IHP belangrijk voor Eindhoven
Afgelopen dinsdag stond het integraal huisvestingsplan voor de scholen in Eindhoven op het programma van de commissie Ruimte en Vastgoed. Het IHP is een belangrijk plan om er zeker van te zijn dat onze kinderen de komende tientallen jaren goede en gezonde scholen tot hun beschikking hebben.

"Den Haag" zorgde voor een tekort
Het plan is al enige tijd gereed, maar de financiering kostte nog wat moeite door nieuwe regelgeving uit Den Haag. De VVD heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat, omdat onderwijshuisvesting een gemeentelijke taak is, het aan de gemeente is een oplossing te vinden voor de financiering.

Financiering maar voor 4 jaar
Het college is nu met een voorstel gekomen voor de financiering. Hoewel het plan slechts voor vier in plaats van twintig jaar dekking geeft en er vraagtekens bij de wijze van financiering kunnen worden gezet, is de VVD van mening dat het voor dit moment onverantwoord zou zijn niet in te stemmen. Dit zou de bouw, verbouw en onderhoud van onze scholen nodeloos moeilijk en waarschijnlijk veel te duur meken.

Vinger aan de pols
Met de wethouder is afgesproken dat we in de komende jaren zullen blijven werken aan verbetering van de financiering van de onderwijshuisvesting. Hiermee is het voor de VVD op dit moment het meest haalbare voorstel.

 Unaniem aangenomen

Het voorstel is uiteindelijk behandeld op de raadsvergadering van 15 december. Met algemene stemmen en onder begeleiding van applaus is het plan aangenomen. Goed nieuws voor onze Eindhovense leerlingen die van nieuwe/betere schoolhuisvesting de komende jaren kunnen genieten.