VVD eist beantwoording over bereikbaarheidsmaatregelen

Tijdens diverse bezoeken werd er gesproken over 130 maatregelen voor het bevorderen van de bereikbaarheid van de regio Zuidoost-Brabant. De VVD heeft gevraagd naar al die maatregelen met de vraag wat ze zijn en wat daar de kosten van zijn. Het college doet er nu al 7 weken over en de tussentijdse beantwoording beantwoordt de vragen niet naar behoren. Daarom vervolgvragen.

Laat mobiliteitskeuze aan de gemeenteraad
Ferry van den Broek en Tom Meylink, beiden woordvoerders mobiliteit, vinden het van belang dat de raad over alle 130 maatregelen beschikt, in plaats van alleen de 11 bestuurlijk gekozen items. "Door de raad niet te laten beschikken over de andere 119 mogelijke maatregelen, wordt de raad gehinderd om (...) zich goed te kunnen voorbereiden om u eventueel kaders mee te geven.", stellen zij.

"Niet van belang de raad te informeren"
De vragenstellers halen hard uit naar de wethouder. Hun eerste vraag luidt dan ook: "Waarom vindt u het kennelijk niet van belang om de raad te laten beschikken over de gevraagde informatie?"

Het college heeft vier weken om deze nieuwe vragen te beantwoorden, al wordt gehoopt dat dit nog in 2015 gebeurt. De vragen zijn bij dit bericht gevoegd.