Binnenstad

De binnenstad is een belangrijke factor in ons stedelijk woon- en leefklimaat.

De binnenstad is een belangrijke factor in ons stedelijk woon- en leefklimaat. Zowel voor onze eigen inwoners als voor de regio en voor bezoekers van buiten. Niet voor niets is de Eindhovense binnenstad uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland. Desondanks moet de kwaliteit van deze binnenstad verder verbeterd worden.

Een belangrijke sector in de stad, is de horeca. De VVD wil soepeler omgaan met de regels voor de horeca. Zo moet het makkelijker worden tijdelijke horeca te starten op verrassende locaties en stimuleren wij dagfuncties in uitgaansgebieden, zoals het Stratumseind.

De VVD wil een betere verbinding van het kernwinkelgebied met de Bergen en het Stationskwartier.

De openbare ruimte in het centrum moet aantrekkelijker worden, om te beginnen met nieuwe bestrating.

Pleinen in de binnenstad worden niet langer onderschat, maar op waarde geschat en primair ingericht vanuit een functioneel en economisch perspectief, in samenspraak met betrokkenen.

Horeca-ondernemers mogen zoveel mogelijk zelf bepalen hoe laat ze open en hoe laat ze dicht gaan waarbij het uitgangspunt is dat het niet tot extra overlast leidt.  

De VVD wil een regelvrije zone voor het Stratums Eind waarbij de veiligheid niet wordt aangetast.

De VVD daagt de stad uit te komen met een initiatief voor een Eindhovense nachtburgemeester. Dit kunnen ook meerdere personen zijn, die gezamenlijk opkomen voor de belangen van jongeren, nachtleven en verrassende culturele activiteiten en evenementen.