Fractiemedewerker VVD gezocht

Fractiemedewerker VVD Eindhoven gezocht voor 12 uur in de week gedurende 41 weken per jaar

Ben je iemand die geïnteresseerd is in de lokale politiek? Wil jij graag bijdragen aan de toekomst van Eindhoven? Aan de vrijheid voor iedere Eindhovenaar om zijn toekomst zelf vorm te geven? En aan een veilig, stabiel en bereikbaar Eindhoven?

Wij, de fractie van VVD Eindhoven, zijn op zoek naar een fractiemedewerker (m/v) voor het ondersteunen van de gemeenteraadsleden in de breedste zin van het woord. Je bent daarbij ook verantwoordelijk voor de Social Media activiteiten. Social media is voor een politieke partij niet meer weg te denken. Iedere politieke partij grijpt alle mogelijke kanalen aan om haar boodschap verder te verspreiden. Zo ook wij als Eindhovense VVD.

Wie zijn wij?

De fractie van de Eindhovense VVD is belast met de politieke uitvoering van de VVD. Ze voert zoveel als mogelijk het verkiezingsprogramma uit, is politiek zichtbaar en neemt initiatieven om Eindhoven liberaler te maken. De fractie onderhoudt contacten met inwoners, ondernemers en organisaties uit de stad en stuurt waar nodig het beleid bij. De fractie bestaat uit zeven raadsleden en drie commissieleden. Bij de verkiezingen van 2018 is de Eindhovense VVD voor het eerst de grootste partij van Eindhoven geworden!

Wat verwachten wij van jou?

Je bent een echte doener! Je bent proactief, initiatiefrijk en oplossingsgericht. Als fractiemedewerker ben je in de kern bezig met het ondersteunen van onze fractieleden met secretariële en administratieve taken. Daarnaast zorg je voor goede externe communicatie, door onder andere het beheren van de sociale media en de website van de VVD. Je ondersteunt daarbij de fractieleden in het maken van content voor social media. Je bezit het vermogen om goed te kunnen structureren en organiseren. Je hebt goede politieke voelsprieten en kan vertrouwelijk omgaan met informatie en vanzelfsprekend heb je affiniteit met het liberalisme en interesse in de lokale politiek.

Wat kan jij verwachten?

Een inkijk in het reilen en zeilen van een fractie. Betrokken politiek actieve fractieleden met een enthousiasme voor de lokale politiek. In overleg zal je de verschillende fractieleden ondersteunen, met een vaste rapportagelijn aan de fractievoorzitter. De functie is gebaseerd op een gemiddelde van 12 uur per week, voor 41 weken per jaar. De werktijden en een minimale aanwezigheid in de fractiekamer dienen in overleg te worden ingevuld.
Beloning is conform richtlijn van de Eindhovense gemeenteraad.

Geïnteresseerd?

Mail dan je CV en motivatie naar j.dasbach@eindhoven.nl. Ook voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Dasbach via dit e-mailadres.