VVD uit zorgen over geldnood voetbalverenigingen

De VVD had er al voor gewaarschuwd: als voetbalvereniging Wodan uitgekocht wordt in verband met hun torenhoge schuld, zullen er meer volgen. De pers berichtte over 9 andere sportverenigingen in geldnood. Ceciel van Stratum wil weten wat het college hiermee van plan is.

© rtlnieuws.nl

Inventarisatie van de financiĆ«le risico's
Voor de VVD is het nu zaak om boven tafel te halen welke verenigingen dit zijn, wat hun financiƫle situatie is, en is de verwachting dat die situatie beter wordt op termijn, Van Stratum wil dit weten, omdat de gemeente belang heeft bij gezonde sportverenigingen.

Nieuwe plannen voor voetbal in Eindhoven
Er werd ook gesproken om een licentiesysteem in de stad in te voeren; dit zou inhouden dat wanneer een vereniging financieel er slecht voorstaat, dat zij niet kunnen deelnemen aan voetbalactiviteiten. Vanuit de gemeente komt er ook een 'Voetbal Totaalplan', waar wellicht zo'n systeem opgenomen wordt. De VVD kijkt uit naar dit totaalplan, en wil graag weten wanneer dit plan dan komt.

Automatisch incasso invoeren
Voor de huurpenningen, die de gemeente van de sporters int, zou, in plaats van een factuur, voortaan een automatische incasso komen. Zo zou de gemeente geen nadeel ondervinden als verenigingen hun huurbetalingen willen uitstellen. Van Stratum vraagt zich af hoe ver dit geregeld is met de verenigingen aan de nieuwe wethouder Sport.

De raadsvragen zijn bij dit artikel gevoegd.